Gezamenlijke voorzieningen
Gezamenlijke voorzieningen
Coöperatie Bedrijvenpark Fivelpoort (CBF) beheert het parkmanagement op Bedrijvenpark Fivelpoort. Hieronder vallen diverse faciliteiten.
Samenwerken en delen is het credo van de hedendaagse economie. De ondernemers op Bedrijvenpark Fivelpoort hebben dat ook in de genen en zijn gezamenlijk verantwoordelijk (uniek in Nederland) voor het park. De bedrijven zijn daarom verenigd in een coöperatie, die ontzorgt, gezamenlijke doelen bereikt en schaalvoordelen biedt, die voor ieder individueel bedrijf onbereikbaar zouden zijn geweest.
De coöperatie is de aanjager van het Bedrijvenpark Fivelpoort en zorgt voor de basisvoorzieningen, zoals infrastructuur, groenvoorziening, terreinbeveiliging, glasvezelnetwerk, aardwarmte, etc. Dit is onderdeel van het lidmaatschap dat werkt als een vereniging van eigenaren van de kavels op het bedrijvenpark. De aanvullende diensten worden separaat afgesproken indien gewenst. Het parkmanagement wordt gecoördineerd door Werkbedrijf Eemsdelta, dat op het bedrijvenpark gevestigd is. De contactpersoon hiervan is Follie de Vries.
Coöperatie Bedrijvenpark Fivelpoort
Fivelpoort 1, 9902 SR Appingedam
Tel. 0596-856 855
parkmanagement@fivelpoort.com
Privaat glasvezelnetwerk
Bedrijvenpark Fivelpoort heeft als enige bedrijventerrein in de regio een openbaar privaat glasvezelnetwerk. Daardoor heeft een internetaansluiting op Fivelpoort de beste prijs-kwaliteit verhouding ten opzichte van andere bedrijvenparken in de regio. Een aansluiting is direct bij de CBF aan te vragen. Dit geldt ook voor aanvullende diensten zoals telefonie.
Beveiliging en verlichting
Bedrijvenpark Fivelpoort is voorzien van een uitgebreid cameranetwerk om de openbare ruimte in de gaten te houden. In eerste instantie ter beveiliging van de bedrijven tegen ongewenste bezoekers, vandalisme en criminaliteit, maar ook om de wegen, bermen, installaties, groenzones en waterpartijen te beschermen.
Daarnaast maakt Bedrijvenpark Fivelpoort gebruik van ‘verlichting op maat’, wat inhoudt dat alleen verlicht wordt wat nodig is voor het werk en/of de verkeersveiligheid. Hierdoor wordt de natuur zo min mogelijk gestoord, het energieverbruik beperkt en hebben de lampen van de 156 individueel te bedienen lichtmasten een langere levensduur
Groenvoorziening, wegennet en bebording
Op Fivelpoort is bovengemiddelde aandacht voor groen en de kwaliteit hiervan. De flora en fauna op Bedrijvenpark Fivelpoort is door middel van een ecologisch groenplan uitgevoerd. Tevens is er aandacht voor het wegennet, het onderhoud van het parkmeubilair en is er een uitgebreid bebordingsplan met bewegwijzering.
Geothermische energie
Fivelpoort beschikt over twee collectieve bronnen voor Warmte-Koude-Opslag. Dit (optionele) duurzame energiesysteem bestaat uit een gemeenschappelijk grondwatersysteem (= geothermische energie), waarbij energie uit de bodem via het grondwater wordt aangeboden voor het verwarmen en koelen van gebouwklimaatsystemen. Het doel van het gebruik van geothermische energie is het terugdringen van het energieverbruik en de CO2 uitstoot.
Laad- en losvoorziening Eemskanaal
Groningen Seaports exploiteert een openbare laad- en losvoorziening op Bedrijvenpark Fivelpoort. Het kadeterrein achter de 72 meter lange kade heeft een oppervlakte van ca. 2000 m2. Binnenvaart- en kleine zeeschepen tot 110 meter lang kunnen hier onder andere agrarische producten (graan) en bouwstoffen (zand, klei, grind, etc.) op- en overslaan. De kade is ook prima toegerust voor projectladingen.
Wilt u de kade gebruiken?
Neem dan contact op met de havendienst van Groningen Seaports (telefoon 0596-640 400).
Sociaal ondernemen
Werkbedrijf Eemsdelta zet zich in voor mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om een baan te krijgen en mee te draaien in de maatschappij.
Missie
Het Werkbedrijf van de gemeente Eemsdelta biedt (tijdelijk) passende, waardevolle en duurzame werkgelegenheid aan inwoners van Eemsdelta die vanwege een beperking en/of belemmering (nog) niet zelfstandig in staat zijn een volwaardig loon of wettelijk minimumloon te verdienen.
Ons streven is deze inwoners de mogelijkheid te geven om hun vaardigheden te ontwikkelen, hun eigenwaarde te vergroten en een zinvolle bijdrage te leveren aan de arbeidsmarkt. Waarbij het Werkbedrijf zowel sociale impact als economische waarde toevoegt aan onze gemeente.
Visie
Als Werkbedrijf van de gemeente Eemsdelta bieden we iedere inwoner die niet zelfstandig in staat is actief deel te nemen aan het arbeidsproces een kans. Wij geven ongeacht hun beperking, belemmering, achtergrond, capaciteit of uitdaging, deze personen de mogelijkheid waardevol werk te verrichten en daardoor ook actief deel te (kunnen) nemen aan de maatschappij. Dit doen wij door het bieden van passend, waardevol en uitdagend werk, vaardigheden te ontwikkelen, het stimuleren van eigenwaarde en sociale integratie te bevorderen. Daarbij bieden wij (extra) ondersteuning en begeleiding en werken daarbij samen met andere gemeentelijke afdelingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven zodat toegang tot passende arbeid toeneemt.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Voor sommige mensen is het moeilijker om werk te vinden, bijvoorbeeld door een ziekte of handicap. Voert Werkbedrijf Eemsdelta jouw opdrachten uit? Dan draagt jouw bedrijf eraan bij dat deze mensen toch aan het werk kunnen. Dát is maatschappelijk verantwoord ondernemen! Ook lever je een bijdrage aan uitvoering van de Participatiewet.
Met jouw opdracht geef je medewerkers een kans om werkervaring op te doen en te leren samenwerken.
Heb je vragen of interesse?
Neem dan contact op via Werkbedrijf Eemsdelta | Gemeente Eemsdelta